Zonder het innerlijke werk, geen zichtbare groei

IMG

Yeahh! Afgelopen week (18-8-2022) vierde ik dat ik precies 2 jaar sta ingeschreven bij de KvK. 😀🥳

Het was een dag waarop ik bewust stil stond bij wat ik allemaal bereikt heb:

 • Baan in loondienst opgezegd
 •  28 vrouwen 1 op 1 gecoacht met het Own Your Power programma
 • 3 vrouwen 1 op 1 gecoacht met het opzetten van hun online coach business
 • 1700 vrouwen geïnspireerd met mijn gratis masterclasses 
 • 243x de e-course ontdek je talent verkocht
 • 1200 vrouwen op mijn maillijst
 • 650+ volgers op Instagram
 • 31 Podcast afleveringen opgenomen
 • 7 maanden als Digital Nomad door Europa getrokken met Hans en onze camper

Dat zijn de meetbare en zichtbare resultaten van de afgelopen 2 jaar. Nog veel belangrijker zijn de interne (vaak niet zichtbare) veranderingen:

 • Ik voel me verbonden met mijn lichaam, ik voel het aan wanneer ik rustig aan mag doen en luister hiernaar.
 • Ik sta de meeste dagen vol energie op en wanneer dat niet zo is onderzoek ik waar dit vandaan komt en ga ik daarmee aan de slag.
 •  Ik heb leren loslaten en diep, echt diep vertrouwen voelen dat ik precies ben waar ik nu hoor te zijn. Dat je van elk obstakel leert en het leven altijd vóór je werkt en nooit tegen je. Dit geeft mij een enorme rust, alles gebeurt met een reden. Soms kan je alleen zelf die reden nog niet zien, wordt het op een later moment duidelijk.
 • Ik hoor mijn intuïtie en durf ernaar te luisteren. Australië bijvoorbeeld is echt op mijn pad gekomen én dan ook de beslissing durven nemen om te gaan. Doodeng, maar ook zo gaaf!
 • Ik laat mij niet tegenhouden door belemmerende gedachten. Ze zijn er wel, maar ik weet dat ik een keuze heb welke waarheid ik geloof. Intuïtie boven ego!
 • Ik investeer in coaching en persoonlijke groei en geloof erin dat dit zich altijd terugbetaald. Is het niet in geld, dan wel in geluk, rust, liefde of vrijheid.
 • Ik voel me vrijer dan ooit! Ik kan werken wanneer ik wil, waar ik wil en met wie ik wil.

Wat onder het zichtbare oppervlak gebeurt zien weinig mensen, terwijl juist die innerlijke groei nodig is om zichtbare resultaten te bereiken in je leven. 

Ik had nooit 28 vrouwen kunnen coachen, als ik mezelf liet tegenhouden door belemmerende gedachten of als ik nooit in een coach of online programma had (durven) investeren.

Het is mij niet komen aanwaaien. Ik heb zeker momenten gehad dat er 0 omzet binnenkwam en ik dacht: moet ik niet gewoon weer een ‘normale’ baan nemen? 

Dat ik bijna de handdoek in de ring gooide en mezelf vervloekte waarom ik nou zo anders ben dan anderen. Waarom kan ik niet happy zijn met huisje, boompje, beestje op mijn 25ste? Waarom kan ik niet settelen in Nederland?

Bij elke mental breakdown herinnerde ik mezelf eraan dat mindere momenten erbij horen. Dat opgeven geen optie is, dat het uiteindelijk altijd goed komt. En als het nog niet goed, dit dus niet het einde is. 

En weet je wat: ik leef nog steeds 😉.

Elke tegenslag, elk zwaar moment heb ik overleefd. Je brein doet je vaak geloven dat bepaalde angsten levensbedreigend zijn. Is echt niet zo. 

Dankzij het innerlijke werk dat ik gedaan heb, sta ik nu waar ik sta. Heb ik NIET de handdoek in de ring gegooid. Ga ik dus straks in oktober naar Australië met mijn vriend voor 1 á 2 jaar en neem ik mijn werk mee. 

Ook zie ik nu mijn drang naar avontuur en reizen als een gift. Het brengt bij op de mooiste plekken, bij de liefste mensen en zorgt ervoor dat ik écht het gevoel ervaar dat ik LEEF. 

Veel mensen willen graag de zichtbare resultaten of groei, zonder het innerlijke werk te doen. Ain’t gonna happen. Als jij niet het vertrouwen in jezelf voelt, als jij niet geloofd dat JIJ je grote dromen kan waarmaken, gaat het ook niet gebeuren. 

Veel mensen zijn op zoek naar ‘quick fixes’ om hun dromen te ontdekken en te realiseren. Neem van mij aan: er bestaan geen ‘quick fixes’ of shortcuts. Iedereen heeft zijn eigen weg te bewandelen. Iedereen heeft bepaalde lessen te leren voordat je kan komen waar je graag wilt zijn.

Al heb ik wel een goeie tip voor jou wat in de buurt komt van ‘shortcut’ → Als mensen aan mij vragen: wat is de snelste manier om mijn droom(leven) te realiseren? Antwoord ik met: accepteer hulp van iemand die al staat waar jij wilt staan. 

Alleen blijven proberen gaat je niet verder helpen. Leer van iemand die een soortgelijk pad heeft bewandeld, niet van iemand die het allemaal netjes uit de boekjes heeft geleerd. Leer echt van iemand die ook door shit is heengegaan en op die manier vanuit haar eigen ervaring jou weer kan helpen. 

Of ik dat voor jou ben of iemand anders, dat mag je zelf bepalen. Maar ga het niet alleen blijven proberen, accepteer hulp!

Als je zover bent dat je hulp wilt accepteren, lees dan vooral verder. 

Alle belangrijke inzichten die ik de afgelopen 2 jaar heb opgedaan over persoonlijke ontwikkeling, ontdekken wie je bent én wat je nu écht wilt in je (werkende) leven heb samengevoegd in het Own Your Power programma. 

2 jaar geleden startte de eerste coachee met het programma en sindsdien heb ik het regelmatig ge-update en verder ontwikkeld tot het mega uitgebreide en waardevolle programma zoals het nu is.

Het programma is een innerlijke reis die je in circa 3 maanden tijd doorloopt. Op een nuchtere en praktische manier ga je aan de slag met je mindset verbeteren, in contact komen met je intuïtie, weer lekker in je vel zitten en ontdek jij wie je werkelijk bent en wat je nu écht wilt in je (werkende) leven! 

Aan het einde van het programma neem jij geen genoegen meer met een ‘best prima’ leven en laat je je niet meer tegenhouden door angsten en belemmerende gedachten, jij weet wat je te doen staat en voelt het enthousiasme en vertrouwen om vol voor je dromen te gaan!

Je gaat in de eerste modules aan de slag met het innerlijke werk, een stabiele fundering bij jezelf bouwen waar je de rest van je leven profijt van gaat hebben en altijd op kan terugvallen. Daarna ga je in het programma aan de slag met ‘wie ben ik & wat wil ik’. Eerst naar binnen, dan naar buiten. 

Het is een ‘do it yourself’ programma. Ik weet van de vorige vrouwen die het programma hebben doorlopen hoe waardevol het programma is, maar het werkt alleen als jij ook werkt. 

Daarom wil ik alleen de mensen in het programma die voelen dat ze alles eruit gaan halen wat erin zit. Die afspraken met zichzelf nakomen en elke week tijd vrijmaken voor hun eigen groei en ontwikkeling! 

Omdat ik precies vandaag 2 jaar ondernemer ben, wil ik je graag iets geven. Als jij vóór 27 augustus instapt in het Own Your Power programma, ontvang je 150,- euro korting en is je investering slechts 277,- euro (incl. btw)  in plaats van 427,- euro! Het is ook mogelijk om te betalen in 3 termijnen van 95,- euro. 

Na je betaling kun je direct starten met de eerste module.  

→ Via deze link kun je alles lezen over het programma en jezelf aanmelden

Heb je vragen? Wil je dat ik meedenk of dit de juiste stap voor je is? Stuur een mail naar marit@maritmolenaar.nl en ik zal je mijn eerlijke mening geven. Daar hebben we allebei het meeste aan. 

kleiner foto

Marit Molenaar

Reislustige, avontuurlijk ondernemer! That’s me! 🙋🏼‍♀️

Het is mijn missie om jonge, ambitieuze vrouwen te helpen die onzeker zijn over de toekomst en het ‘is dit het nou’ gevoel ervaren. Ik help je met doorbreken van je negatieve gedachten en de kracht in jezelf te ontdekken zodat jij vol vertrouwen keuzes maakt vanuit je hart en datgene gaat doen wat jij écht wilt. 

Let’s connect 👇

Wil je automatisch mijn komende blogs in je mail ontvangen? Meld je hieronder dan aan voor mijn gratis nieuwsbrief.

Lees hier meer blogs:

Wil je mijn toekomstige blogs automatisch in je mail? Meld je hieronder dan aan voor mijn gratis nieuwsbrief!

Vol inspiratie over mindset, doen wat jou gelukkig maakt en je dromen realiseren!

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens mijn privacyverklaring.

Scroll naar top