Waarom jij nog niet je geld verdient met wat je écht wilt

d e df bcf a a a

Vandaag had ik een mooie coach sessie met een topper uit mijn 3 maandse Own Your Power programma. Inmiddels is ze bijna aan het einde van de 3 maanden en zijn we nu aangekomen op het punt waar ze mocht opschrijven hoe zij het liefst haar geld wilt verdienen.

Op een manier die helemaal aansluit bij wie zij is, waar ze voor staat en wat ze goed kan (waar ze in de vorige weken antwoord op heeft gevonden).

Twee weken geleden gaf ze via WhatsApp aan dat ze blokkeerde met het opschrijven van hoe ze het liefst haar geld verdient. Het lukte even niet.

Ik stuurde haar een spraakmemo waarin ik het advies gaf om rustig de tijd te nemen voor de opdracht. Om er tijd voor in te plannen en van te voren een rondje te wandelen of een meditatie te doen. En vooral ook om alle belemmeringen overboord te gooien. Ga met het opschrijven er vanuit dat alles mogelijk is, dat het niet kan mislukken.

And so she did!

Vandaag sprak ik haar weer en ze had in één ruk haar antwoord opgeschreven.

Ik vroeg haar vandaag of datgene wat ze had opgeschreven nieuw voor haar was, of dat ze het ergens wel wist, maar er niet voor durfde te gaan.

Zij gaf aan dat dit idee wel vaker door haar hoofd was gegaan, maar ze het tot dusver altijd gelijk weggewuifd met de gedachten ‘dat is toch niet haalbaar voor mij’. Of ‘dat is alleen voor rijke mensen weggelegd’ (hallo belemmerende gedachten).

Gelukkig heeft ze in het coach programma geleerd om die belemmeringen los te laten. Ze zijn er nog wel, maar je luistert er niet meer naar.

Tijdens onze sessie vandaag zijn we gaan inzoomen op hoe ze haar droom kan realiseren. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe kan je het in kleine stapjes opdelen?

Ze heeft namelijk een grote droom en daar komt een hoop bij kijken. Dat gaf ze zelf ook aan, dat het nog wel een ver van haar bed show is.

We gingen aan de slag met een brain dump. Wat moet er allemaal gebeuren om je droom te bereiken? Welke stappen komen er bij kijken? Schrijf alles op wat in je opkomt.

Halverwege het uitwerken zei ze al: ‘’oh dit is zo fijn om te doen! Om met iemand erover te sparren en het allemaal op papier te zetten. Nu ik het opschrijf, valt het allemaal wel mee en voelt het veel haalbaarder.’’

Die uitspraak zette mij aan het denken om deze blog te schrijven.

Veel mensen durven namelijk niet voor een bepaalde droom te gaan, omdat ze denken dat het te moeilijk is of omdat ze denken dat er teveel bij komt kijken.

Maar voordat je die conclusie kan trekken, mag je eerst je idee uitwerken en onderzoek doen. Als je dat nog niet gedaan hebt, kun je ook niet zeggen dat het te moeilijk is of niet haalbaar is.

In je hoofd maak je het veel groter en moeilijker dan het is.

Accepteer dat je niet alles kunt overzien. Er komen altijd weer nieuwe uitdagingen op je pad als je ergens voor kiest.

‘’You don’t have to see the whole staircase, just take the first step’’

Stap voor stap. Heb je de eerste stap gezet? Dan wordt de volgende stap vanzelf duidelijk.

Ga je ideeën opschrijven. En koppel daar concrete acties aan. Wat wil je precies uitzoeken? Wees duidelijk naar jezelf over wat je gaat doen.

En vooral: geloof in jezelf. Je hoeft niet 100% zelfverzekerd te zijn om in actie te komen. Je zelfvertrouwen groeit, zodra jij actie onderneemt. Dat gaat hand in hand.

Dus zet je dromen op papier. En schrijf alles op wat in je opkomt. Ga dat eerst eens doen. En kijk daarna welke actie je vervolgens kan uitvoeren.

Misschien heb je nog geen idee wat je droom precies is. Of weet je het ergens wel, maar nemen je gedachten direct een loopje met je door je te vertellen dat je het toch niet kan of het niet voor jou is weggelegd.

Weet dat ik je hierbij kan helpen in het Own Your Power programma. Samen werken we 3 maanden lang aan het versterken van je zelfvertrouwen en ontdek je wie je bent en waar je hart sneller van gaat kloppen, zodat jij stap voor stap je droom leven gaat waarmaken!

Ook kun kans maken op een gratis Call to Freedom sessie met mij.  Elke twee weken selecteer ik twee dames voor de gratis call van 45 minuten. We bespreken waar je tegenaan loopt, wat je verlangen is en geef ik je direct tips mee om stappen vooruit te zetten in antwoord krijgen op je ‘wat wil ik’ vraag.

Via deze link kun je kans maken op de gratis Call to Freedom sessie

Ik nam ook een podcast op over dit onderwerp. Luister die hieronder!

kleiner foto

Marit Molenaar

Reislustige, avontuurlijk ondernemer! That’s me! 🙋🏼‍♀️

Het is mijn missie om jonge, ambitieuze vrouwen te helpen die onzeker zijn over de toekomst en het ‘is dit het nou’ gevoel ervaren. Ik help je met doorbreken van je negatieve gedachten en de kracht in jezelf te ontdekken zodat jij vol vertrouwen keuzes maakt vanuit je hart en datgene gaat doen wat jij écht wilt. 

Let’s connect 👇

Wil je automatisch mijn komende blogs in je mail ontvangen? Meld je hieronder dan aan voor mijn gratis nieuwsbrief.

Lees hier meer blogs:

Wil je mijn toekomstige blogs automatisch in je mail? Meld je hieronder dan aan voor mijn gratis nieuwsbrief!

Vol inspiratie over mindset, doen wat jou gelukkig maakt en je dromen realiseren!

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens mijn privacyverklaring.

Scroll naar top