Over Marit

Na wat een droomreis leek te zijn in Australië gebeurde er in december 2019 iets waardoor ik besloot om mijn leven weer in eigen handen te nemen. De knop ging om. Een paar maanden later nam ik ontslag van mijn energie slurpende baan en ontdekte ik wie ik nu écht ben en wat ik écht wil in het leven.

Na 11 maanden witte stranden was ik er klaar mee!

In 2018 vluchtte ik naar Australië, ik hoopte daar antwoorden te vinden over wat ik nu écht wil in mijn leven. Datzelfde jaar had ik mijn studie Biologie, Voeding en Gezondheid afgerond en toen ik eenmaal mijn diploma in handen had viel ik in een gat. ‘En nu?’ dacht ik.. Ik had werkelijk geen idee wat ik wilde qua werk. Eén ding wist ik wel en dat is dat ik dol ben op verre reizen en de wereld ontdekken. Vandaar de keuze om voor onbepaalde tijd op reis te gaan naar Australië. 

‘Als ik dan terug ben, dan weet ik vast wel wat ik wil’ dacht ik. 11 maanden in Australië vlogen voorbij en in de laatste maand van mijn avontuur kon ik niet meer genieten van de witte stranden en prachtige hikes. Ik was het zat om telkens van plek naar plek te gaan en miste een doel in mijn leven. Het was tijd om naar huis te gaan en in Nederland een leven op te bouwen. 

Wat wil ik nou eigenlijk echt?!

Ik kwam thuis in Nederland en een paar dagen later klapte ik mijn laptop open om opzoek te gaan naar werk. De zoekbalk bleef heel lang leeg. Reality check: ik had nog steeds geen idee wat ik nu echt wil in mijn leven. 

Mensen die mij kennen weten dat ik een doorpakker ben, dus solliciteerde ik op alles met een redelijk salaris en wat mij qua werkzaamheden wel oké leek. Uiteindelijk had ik binnen 3 weken een 40-urige kantoorbaan bij een verzekeringsbedrijf. Een totaal andere sector dan waar mijn interesse ligt, ik maakte mezelf wijs dat het wel eens goed zou zijn om in een andere sector ervaring op te doen. Wie weet ontdek ik daar mijn passie?

Helaas, na 3 maanden kwam ik erachter dat dit niets voor mij is. Elke dag kwam ik moe thuis en het kon mij niet snel genoeg vrijdagmiddag 5 uur zijn. Ik reageerde vaak chagrijnig en kortaf naar mijn familie en zelfs mijn relatie kwam onder druk te staan. Ik was totaal niet meer de gezellige spontane Marit die ik voorheen wel was. Het voelde alsof ik geen grip had om mijn leven. 

Het liefst stapte ik weer op het vliegtuig, weg van hier. Maar ik wist ook dat dit niet de oplossing was. Dat is enkel uitstel van het probleem. Weglopen voor de realiteit. 

Op een avond lag ik weer eens te piekeren in bed over vragen als: ‘is dit het nou?’ en ‘wat wil ik nou echt?’ totdat ik een helder moment had en besefte dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven. Als ik uit deze sh*t situatie wil komen, ben IK de enige die dat kan doen. Niemand anders gaat het voor mij doen. Die ene avond maakte het verschil. Ik maakte intern het besluit om actie te ondernemen en te ontdekken wat mij gelukkig maakt.

Eerst naar binnen, dan naar buiten

Een nieuwe baan zoeken voelde niet goed voor mij. Ik had namelijk geen idee wat echt bij mij past en wat mij gelukkig maakt. Eerst had ik dat uit te zoeken voordat ik ga switchen.

Daarom besloot ik om 32 uur per week te gaan werken. Hierdoor had ik elke maandag de tijd om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Langzaam ontdekte ik dat mijn zoektocht niet alleen met werk te maken had. Het was zoveel meer!

De ‘maandag’ heeft mijn leven verandert. Elke maandag hield ik mezelf bezig om antwoorden te krijgen op vragen als:

  • Wat wil ik nu écht en wie wil ik zijn? 
  • Waar krijg ik wel en geen energie van? 
  • Wat vind ik nu écht belangrijk? 
  • Wat wil ik bijdragen aan deze wereld?

Ik las veel boeken en artikelen op internet over persoonlijke ontwikkeling om antwoord te krijgen op deze vragen. Toch merkte ik dat ik nog geen grote doorslag bereikte. Ik deed veel kennis op, maar de kennis ook daadwerkelijk toepassen op mijn eigen leven lukte een stuk minder goed.

Daarom besloot ik hulp in te schakelen, ik zag in dat ik niet alleen uit deze benauwde situatie ging komen. Met de hulp van een coach heb ik antwoord gevonden op bovenstaande vragen en flink gewerkt aan mijn mindset. 

Ik begon in te zien hoe vaak ik mezelf klein hield met gedachten als: ‘ik kan dat niet’, ‘anderen kunnen dat veel beter’ of ‘wat zullen anderen ervan denken’. Deze negatieve gedachten ben ik nu de baas. Ze zijn er nog wel, maar ik weet dat ze niet de waarheid zijn. 

Je gedachten zijn slechts gedachten. Je hebt altijd de keuze om een gedachten wel of niet te geloven. Ik kies er nu bewust voor om positieve gedachten voor waarheid aan te nemen en negatieve gedachten los te laten. 

image

"Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat altijd kreeg."

received

Leven op je eigen voorwaarden, het kan!

Inmiddels heb ik een leven gecreëerd dat 100% bij mij past en ben ik eigen ondernemer! Ik heb ontdekt wie ik werkelijk ben, wat mijn kracht is en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik sta weer vol energie en positiviteit in het leven.

Ik wil dat jij dit ook kunt ervaren! Stap weg van je angsten, twijfels en onzekerheden. Je mag loslaten wie je denkt te moeten zijn. Je hoeft niet altijd binnen de lijntjes te kleuren, het oké om anders te zijn. Je mag gaan leven vanuit het gevoel dat jij de moeite waard bent! 

Vanuit wat ik heb meegemaakt is mijn missie ontstaan om avontuurlijke, ambitieuze vrouwen te helpen die onzeker zijn over de toekomst en het ‘is dit het nou’ gevoel ervaren. Ik help je met het doorbreken van je negatieve gedachten en de kracht in jezelf te ontdekken zodat jij keuzes maakt vanuit je hart en ontdekt wat je echt wilt in je leven. 

Ja, ik weet dat het ontzettend spannend is om nu eindelijk te kiezen voor jezelf, maar tegelijkertijd is het enorm bevrijdend! Zelf heb ik ervaren dat het mogelijk is om een leven te creëren op mijn eigen voorwaarden, een leven dat 100% bij mij past! Dit is voor jou ook mogelijk, echt waar.

100% Marit

Ik ben opgegroeid op een boerderij in een klein dorp in Noord-Holland. Als tiener was ik vaak te vinden in het bos vlakbij ons huis op de rug van mijn paard of wandelde ik rond met de hond. Nu ik in de stad woon is dat iets wat ik enorm mis! Geregeld zoek ik de natuur op in mijn eigen omgeving met de fiets of te voet.

Positief en nuchter. Bij mij is het glas altijd halfvol. Overal is een oplossing voor. Soms zelfs tot het irritante aan toe bij vriendinnen die gewoon even willen horen dat iets k*t is.

Mijn vriend heeft een camper gebouwd en in 2021 hebben we 7 maanden (al werkend) door Europa gereisd met de camper. Reizen combineren met werken is echt één van mijn grootste dromen die werkelijkheid is geworden!

Voor chocolade doe ik alles, nou ja bijna dan. Het liefst puur. Ultiem genieten doe ik van warme lava cake waar de chocolade zo lekker uit stroomt wanneer je met je vork erin prikt. Het water loopt me al in de mond als ik dit schrijf.

Sporten en buiten bewegen doe ik (bijna) elke dag. Na 11 jaar gevoetbald te hebben bij de lokale dorpsclub doe ik nu aan krachttraining, hardlopen en wandelen. De beste ideeën ontstaan bij mij vaak tijdens het sporten of wandelen in de natuur.

Koken en bakken doe ik graag! Typisch Marit hier is dat ik tijdens het koken nét iets teveel proef, waardoor ik stiekem al een kleine maaltijd binnen heb voordat we überhaupt beginnen met eten. Oeps!

Ik ben 100% een ochtend mens. Geen snoos, gelijk mijn bed uit als ik wakker ben (een wekker heb ik vaak namelijk niet nodig). Het liefst ga ik gelijk iets doen. Dat kan zijn naar buiten om te bewegen, werken of een work-out thuis.

Wat veel mensen niet van mij weten is dat ik dol ben op de Spaanse en Franse muziek. Ik versta er geen reet van, maar het liefst luister ik de hele dag naar dit soort nummers. Mijn guilty pleasure is dan ook lekker dansen op deze muziek in de club, kroeg of voor de spiegel in mijn kamer.

Nu is het jouw beurt.

Ik ben oprecht heel benieuwd naar jou. Wie ben jij? Waar droom jij van? Waar loop je nu tegenaan? Wat houd je tegen?

Misschien heb je het gevoel dat ik jou verder kan helpen. Laten we ontdekken of er een klik is tussen ons en wat we voor elkaar kunnen betekenen.  

Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

unnamed file

Wil jij actie ondernemen? Download dan nu mijn gratis e-book: In 5 stappen zekerheid over wat je echt wilt in je leven!

Ik leer jou hoe je rust in je hoofd krijgt en zekerheid creëert over wat JIJ nu écht wilt in je leven! Het zijn effectieve stappen die je direct kan toepassen op je leven zonder dat je gelijk al je zekerheid dient op te geven.

Zet vandaag de eerste stap en download hieronder mijn gratis e-book waarin ik je uitleg welke 5 stappen cruciaal zijn om te ontdekken wat JIJ nu écht wilt in je leven! 

Scroll naar top