Na wat een droomreis leek te zijn in Australië gebeurde er in december 2019 iets bijzonders. Er ging een knop om. Ik nam verantwoordelijkheid voor mijn situatie en kwam in actie!

marit molenaar

Na 11 maanden witte stranden was ik er klaar mee!

In 2018 heb ik mijn hbo-diploma gehaald van de studie Biologie, Voeding en Gezondheid. Vanuit mijn omgeving werd lichtjes aangeraden om een master te gaan volgen onder het motto van ‘als je het nu niet doet, ga je het nooit meer doen’. Zelf wist ik het niet zo zeker. Ik had werkelijk geen idee wat voor baan ik zou willen later of welke master ik dan zou willen volgen. 

Maar zo braaf als ik was bezocht ik een informatiemiddag over een master die mij wel interessant leek (nu ik dit schrijf kan ik niet eens herinneren welke master dat was). Na 10 minuten was ik met mijn gedachten al afgedwaald. De docent vertelde namelijk: ”na deze master heb je 100% baangarantie.’’ Die gedachte benauwde mij. Ik zag het al helemaal voor mij, huisje boompje beestje, daar was ik echt totaal nog niet aan toe! 

In het derde jaar van mijn studie liep ik 4 maanden stage in Kaapstad. Door die geweldige tijd daar ben ik aangestoken met het reisvirus ;).  Eén ding wist ik dus wel zeker, ik wilde avontuur en de wereld zien. Het besluit was genomen, ik kocht een one-way ticket naar Australië. Als ik terug kom in Nederland, dan weet ik vast wel wat ik wil. Periodes van reizen wisselde ik af met werken. Wat een gave ervaring! Maar er was ook een keerzijde. 

Na 11 maanden keerde ik terug naar huis, ik maakte mezelf wijs dat ik reismoe was. Ik miste mijn vrienden en familie en genoot niet meer van de witte stranden en prachtige hikes. Ik was het zat om telkens van plek naar plek te reizen en miste een doel in mijn leven. In augustus 2019 kwam ik terug in Nederland voor een frisse start, in Nederland zal ik wel weer mijn rust vinden dacht ik. 

Wat wil ik nou eigenlijk echt?!

Het leek alsof Nederland had stilgestaan en ik 10 stappen vooruit was gegaan. Ik verbaasde me er oprecht over dat er zo weinig was veranderd. Iedereen had nog hetzelfde leventje. Een week na terugkomst was ik bijgepraat met veel van mijn vrienden en familie. De grote ‘wat wil ik’ vraag bleef in mijn hoofd rondspoken. Blijkbaar kwamen de antwoorden over wat ik nu met mijn leven wil toch niet vanzelf aanwaaien in Nederland.

Ik ben opgegroeid in een nuchter boeren gezin in een klein dorp in Noord-Holland. Mijn ouders zijn in 2014 gescheiden en ik heb 2 oudere zussen en een jonger broertje. Vroeger werden er thuis vaak uitspraken gedaan als: ‘’doe maar normaal, dan ben je al gek genoeg’’ en ‘’liever moe dan lui.’’ Maar ook de uitspraak ‘’maak van je hobby je werk, dan hoef je nooit te werken’’ zei mijn vader geregeld. Over die laatste uitspraak dacht ik veel na toen ik terugkwam in Nederland. Ik houd van mensen en hun gedrag, sporten, gezond leven en koken, maar hoe in hemelsnaam kan ik daar een uitdagende baan in vinden?

Ik had rekeningen te betalen, een baan vinden was noodzaak. Alleen de vraag: wat wil ik nu? bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik had er geen concreet antwoord op en geen enkele vacature matchte met mijn gedachten. Logisch ook dat ik niets kon vinden wat mij 100% aansprak, want ik had helemaal geen concreet idee.  

Om toch een baan te kunnen vinden solliciteerde ik op alle vacatures die wel redelijk betaalde en waar ik mezelf enigszins zag werken. Mensen die mij kennen weten dat ik van aanpakken houd en binnen drie weken had ik dan ook een fulltime job als auto verzekeringsexpert. Na drie maanden had ik al bijna alles geleerd wat er te leren valt. Elke dag stond ik zonder energie op en kwam ik moe thuis. Het kon mij niet snel genoeg vrijdagmiddag 5 uur zijn. 

Ik snakte weer naar een lange verre reis, maar wist ook dat dit niet de oplossing was. Dat is enkel uitstel van het probleem. Weglopen voor de realiteit.  

Nog een aantal maanden sudderden mijn gedachtes door. Ik reageerde vaak kortaf en het voelde alsof ik geen grip had op mijn leven. Totdat mijn omslagpunt kwam. Ik weet nog goed dat ik mij op een avond piekerend in bed realiseerde: Marit waar ben je mee bezig? Wat wil JIJ nu echt in jouw leven? Stap voor stap kwam ik in actie en veranderde mijn leven. Ik maakte in mijn hoofd een switch. Een switch van een reactief leven naar een proactief leven. Ik wilde niet meer geleefd worden, ik wilde leven!

Grip op mijn leven terug

Ik begon terug te denken aan mijn studietijd. Wat vond ik daar nou écht heel leuk? Al snel kwam ik tot de conclusie dat ons brein en gedrag mij altijd al fascineert. Tijdens mijn minor Toegepaste Psychologie heb ik ontzettend veel geleerd over de samenwerking van ons brein en gedrag. Mijn innerlijke vuurtje gaat daar op aan!

Ik verdiepte me helemaal in hoe ik mijn eigen leven kan creëren. Blogs, boeken en TED lectures over mindset, voldoening en de kracht van onze gedachten verslond ik. Wauw, er ging een nieuwe wereld voor mij open. Er valt zoveel te leren over onze gedachten, gedrag en hoe die twee elkaar beïnvloeden. Grip op je (onbewuste) gedachten, geeft grip op je leven!

De opgedane kennis besloot ik in de praktijk te brengen, ik hakte de knoop door om minder te gaan werken en mezelf te focussen op dingen die ik graag doe. Toch merkte ik dat ik nog een setje nodig had om echt stappen te kunnen maken, alleen liep ik vast. Ik besloot om een coach te zoeken om mijn kracht te ontdekken en actief mijn mindset te veranderen. 

Waar ik mezelf bewust van ben geworden zijn alle negatieve gedachten die in mijn hoofd rondspookte. Ik vulde in hoe anderen wellicht over mij zouden denken en vertelde mezelf (onbewust)  geregeld: ‘dat kan je toch niet’ of ‘daar moet je eerst nog een opleiding voor doen.’ Deze negatieve gedachten ben ik nu de baas. Ze zijn er nog wel, maar ik kan er nu om lachen en weet dat ze niet de waarheid zijn. 

Nu pas kon ik inzien waarom ik ‘reismoe’ was in Australië. Het ontbrak aan een stip op mijn horizon. Ik leefde van hoogtepunt naar hoogtepunt, mijn leven had geen richting.

inpo

"The biggest adventure you can take, is to live the life of your dreams."

marit molenaar

Ik geloof in eerst stilstaan en dan vooruit

Ik ga je een geheimpje verklappen. Uit ervaring kan ik je vertellen dat voordat je vol vertrouwen keuzes kan maken over je leven, het belangrijk is om een lekker in je vel te zitten, te weten wie je wilt zijn en wat je belangrijk vindt in het leven. 

Bij mij ontbrak het hieraan nadat ik terugkwam van mijn reis. Ik maakte daarom een keuze die niet bij mij paste, mijn energie werd leeggezogen.

Na mijn geweldige reis in Australië heb ik een ‘innerlijke reis’ doorlopen in Nederland. Deze ‘innerlijke reis’ heeft mij zoveel geleerd over mezelf. Ik durf nu 100% te kiezen voor mezelf, ervaar rust in mijn hoofd en zit bomvol positieve energie. Als ik niets had gedaan zat ik nu waarschijnlijk nog heel ongelukkig achter mijn bureau of thuis met een bore-out. Ik geloof erin dat het oké is om hulp te vragen, je hoeft het niet allemaal alleen te doen. 

Nu ben ik ondernemer, sta ik elke dag op met een glimlach en kan ik gaan en staan waar ik wil. Er staat zelfs alweer een nieuwe reis in het vooruitzicht! Reizen blijft geweldig, gelukkig hoef ik mijzelf nu niet meer druk te maken om de gedachten ‘is dit het nou?’ 

Elke dag help ik nu vrouwen die na een reis terugkomen met het ‘is dit het nou’ gevoel en onzeker zijn over de toekomt. Ik leer je om je negatieve gedachten te doorbreken, vertrouwen te voelen en te durven kiezen voor jezelf. Zodat jij rust, plezier en vrijheid ervaart en ontdekt dat je jouw eigen leven kan creëren, geheel op jouw voorwaarden.  

Ik geloof erin dat het belangrijk is om eerst zowel mindwise als bodywise lekker in je vel te zitten en dat jij daarna vol vertrouwen keuzes kan maken vanuit je hart!

 

100% Marit

Ik ben opgegroeid op een boerderij en dol op de natuur. Als tiener was ik vaak te vinden in het bos vlakbij ons huis op de rug van mijn paard of wandelde ik rond met de hond. Nu ik in de stad woon is dat iets wat ik enorm mis! Geregeld zoek ik rust op in mijn eigen omgeving met de fiets, skeelers of te voet. Ik blijf mij erover verbazen hoeveel mooie plekken er zijn in ons eigen land.

Positief en nuchter. Bij mij is het glas altijd halfvol. Overal is een oplossing voor. Soms zelfs tot het irritante aan toe bij vriendinnen die gewoon even willen horen dat iets k*t is.

Mijn vriend, Hans, heeft een bestelbus omgebouwd tot camper. In 2021 gaan wij onze droom werkelijkheid maken en al werkend de wereld rond reizen. Ik vind het geweldig om nieuwe culturen te ontdekken en locals te ontmoeten.

Voor chocolade doe ik alles, nou ja bijna dan. Het liefst puur. Ultiem genieten doe ik van warme lava cake waar de chocolade zo lekker uit stroomt wanneer je met je vork erin prikt. Het water loopt me al in de mond als ik dit schrijf.

Sporten en buiten bewegen doe ik (bijna) elke dag. Na 11 jaar gevoetbald te hebben bij de lokale dorpsclub doe ik nu aan krachttraining, hardlopen, fietsen en skeeleren. Het liefst buiten en vroeg in de ochtend als bijna niemand wakker is. De beste ideeën ontstaan bij mij vaak tijdens het sporten in de natuur.

Koken en bakken doe ik graag! Typisch Marit hier is dat ik tijdens het koken nét iets teveel proef, waardoor ik stiekem al een kleine maaltijd binnen heb voordat we überhaupt beginnen met eten. Oeps!

Ik ben 100% een ochtend mens. Geen snoos, gelijk mijn bed uit als ik wakker ben (een wekker heb ik vaak namelijk niet nodig). Het liefst ga ik gelijk iets doen. Dat kan zijn naar buiten om te bewegen, werken of een work-out. Vrienden weten dit maar al te goed van mij en vinden het soms best irritant als zij lekker willen chillen in de ochtend terwijl ik naast hun sta te stuiteren.

Wat veel mensen niet van mij weten is dat ik dol ben op de Spaanse en Franse muziek. Ik versta er geen reet van, maar het liefst luister ik de hele dag naar dit soort nummers. Mijn guilty pleasure is dan ook lekker dansen op deze muziek in de club, kroeg of voor de spiegel in mijn kamer.

Nu is het jouw beurt.

Ik ben oprecht heel benieuwd naar jou. Wie ben jij? Waar droom jij van? Waar loop je nu tegenaan? Wat houd je tegen?

Misschien heb je het gevoel dat ik jou verder kan helpen. Laten we ontdekken of er een klik is tussen ons en wat we voor elkaar kunnen betekenen.  

Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

unnamed file

Wil jij actie ondernemen? Download dan nu mijn gratis e-book: In 5 stappen zekerheid over wat je echt wilt in je leven!

In mijn e-book vertel ik jou de meest 5 waardevolle stappen die ik gezet heb om een leven vol rust, plezier en vrijheid te creëren. Je zal ook geregeld van mij een e-mail krijgen met handige tips en waardevolle inzichten om weer grip te krijgen op jouw leven.

Scroll naar top