Hoe het is om weer in Nederland te zijn

effd d d c cf c d c b e e

”Hoe is het om weer in Nederland te zijn Marit?” Deze vraag heb ik vaak gekregen afgelopen weken. Dus wellicht ben jij ook benieuwd naar mijn antwoord. Schrijven helpt mij om zaken helder te krijgen voor mezelf, dus daar gebruik ik deze blog ook voor 😉.

We zijn nu 2,5 week weer in Nederland, na onze 7 maanden durende camperreis door Europa. De camperreis had een open einde, we hadden dus geen idee wanneer we terug zouden komen. Na verloop van tijd voelde mijn vriend en ik beide dat het tijd was om naar Nederland terug te gaan.

Inmiddels weet ik van mezelf dat ik minimaal 2 weken de tijd nodig heb om aan een nieuwe situatie te wennen, voordat ik kan zeggen of iets klopt of niet. Zo was het ook toen we vertrokken met de camper richting het zuiden. Het duurde écht twee weken voordat ik gewend was aan het nieuwe ritme en het nieuwe camperleven.

Nu we terug zijn, krijg ik bijna dagelijks de vraag of ik het reizen met de camper niet mis. Heel eerlijk: ik mis het niet. Het voelt goed om weer in Nederland te zijn. Het voelt raar om dat te zeggen, omdat iedereen verwacht dat ik het reizen met de camper ontzettend mis. Bijna iedereen is verbaast dat ik het niet mis. 

Gisteren kreeg ik door iemand het inzicht dat het juist heel mooi is dat ik het niet mis. Dat betekent dat we de juiste beslissing hebben genomen om naar Nederland te komen en nu niet elke dag denken: ‘oh waren we toch maar langer gebleven’.

De vraag die ik ook eindeloos krijg is: wat nu Marit? Wat ga je nu doen? Waar ga je wonen? Wat is je volgende stap?

Heel eerlijk: geen idee. 

Ik ben mezelf er heel bewust van dat ik de afgelopen twee jaar keihard eraan heb gewerkt om mijn droom te realiseren. Mijn droom was destijds: werken en reizen combineren. Deze droom is werkelijkheid geworden in twee jaar tijd.

Twee jaar geleden had ik nog nooit eraan gedacht om te starten met ondernemen en werkte ik ongelukkig in loondienst. Bizar hoe je leven kan veranderen in relatief korte tijd.

De afgelopen 7 maanden heb ik heel bewust genoten van het feit dat ik mijn droom leefde. Ik heb er bewust voor gekozen om mij tijdens de reis niet teveel op de toekomst te focussen, vooral op het nu. Dat beviel goed.

Hans en ik hadden beide onze huurwoningen gestopt voordat we gingen reizen (we woonde nog niet samen). Dus bij terugkomst had geen van ons woonruimte. Nu wonen we tijdelijk bij mijn moeder en haar partner. Het huis staat fijn aan de natuur en het is er rustig en ruim. Perfect om voorlopig te verblijven samen. 

In het begin voelde het voor mij heel gek om weer bij ‘mijn ouders’ in te wonen. Is dat niet een stap terug doen? Ben ik hun niet tot last? Gelukkig heb ik dat kunnen ombuigen en zie ik in dat ik hulp van anderen mag accepteren. Sinds mijn 18e woon ik al niet meer thuis en ben ik meerdere keren lang op reis geweest, mijn moeder vind het juist gezellig dat we er zijn. 

Ik weet ook serieus niet of ik er aan toe ben om een huis te kopen. Afgezien van de bizarre prijzen, weet ik niet of ik me al wil vast leggen aan één plek. 

Vrijheid is mijn grootste kernwaarden. Ergens voelt een huis kopen als geen vrijheid meer. Ik weet ook niet waar ik wil wonen. Misschien willen we wel in Spanje of Australië wonen. 

Huren voor 1500,- per maand voelt als geld weggooien, dus dat is geen optie. 

Dus voorlopig blijven we hier, in Nieuw Vennep. Ik zie wel hoe het loopt en vertrouw erop dat er een mooie kans op ons pad komt. 

Ik zie nu in dat ik echt enorm gegroeid ben ik zaken kunnen loslaten. Twee jaar geleden zou ik in de stress schieten als ik geen ‘plan’ had om naar toe te werken. Nu ben ik er helemaal oké mee dat ik gewoon even niet weet wat de volgende stap gaat zijn. 

Ik haal voldoening uit mijn werk, geniet weer van het samenzijn met vrienden en vriendinnen en zelf nu het dagelijks om 17:00 uur donker is, voelt het alsof het leven mij toelacht. Ik vind het ook heerlijk om weer te kunnen paardrijden, dát heb ik wel gemist tijdens het reizen 😉.

Dat ik nu zo chil en relaxed ben, heb ik aan mezelf te danken. Doordat ik tijd, geld en energie geïnvesteerd heb in mijn persoonlijke groei en mijn bedrijf. 

In de maand december ga ik mij bezig houden met de plannen voor 2022. Eens zien wat er dan op papier komt, vast en zeker toffe dingen! 

Tot zover mijn persoonlijke update. Ik wil deze mail afsluiten met een drietal reflectievragen voor jou. Schrijf je antwoorden met pen en papier op. 

  • Hoe gelukkig ben je op dit moment met je leven? 
  • Welke voornemens had jij voor 2021 en wat is hiervan terecht gekomen? 
  • Wat zijn je intenties voor 2022 en hoe ga je ervoor zorgen dat je dit gaat bereiken?

Ik vind het oprecht leuk om in contact te komen met jou en ben benieuwd naar je antwoorden. Laat je het mij weten? Wellicht kan ik je nog extra tips geven.

Je kan mij je antwoorden mailen via marit@maritmolenaar.nl of stuur ze in een DM via Instagram

kleiner foto

Marit Molenaar

Reislustige, avontuurlijk ondernemer! That’s me! 🙋🏼‍♀️

Het is mijn missie om jonge, ambitieuze vrouwen te helpen die onzeker zijn over de toekomst en het ‘is dit het nou’ gevoel ervaren. Ik help je met doorbreken van je negatieve gedachten en de kracht in jezelf te ontdekken zodat jij vol vertrouwen keuzes maakt vanuit je hart en datgene gaat doen wat jij écht wilt. 

Let’s connect 👇

Wil je automatisch mijn komende blogs in je mail ontvangen? Meld je hieronder dan aan voor mijn gratis nieuwsbrief.

Lees hier meer blogs:

Wil je mijn toekomstige blogs automatisch in je mail? Meld je hieronder dan aan voor mijn gratis nieuwsbrief!

Vol inspiratie over mindset, doen wat jou gelukkig maakt en je dromen realiseren!

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens mijn privacyverklaring.

Scroll naar top