Hoe ga jij om met tegenslagen?

IMG

Wat is er in jouw leven anders gegaan dan verwacht? Niets gaat toch zoals je verwacht? Althans, bij mij niet 😉.

Laten we stoppen met ons hele leven uittekenen en vervolgens enorm balen als het niet zo loopt als gepland.

Start met leven!  🚀

Van de week nog had ik een call met één van mijn coachees uit het Own Your Power programma. Net voordat we wilde beginnen, startte er ineens een grasmaaimachine naast onze camper te loeien. Ze gingen het veld waar we op stonden maaien. Ook had ik technische problemen met het internet twee weken terug.

Er zijn vast nog meer momenten geweest die ik had kunnen labelen als ‘tegenslag’. Nu ik er over denk welke tegenslagen ik nog meer heb gehad, kan ik ze amper benoemen.

Waarom? Omdat ik tegenslagen geen tegenslagen noem. Het zijn enkel hobbels die ik te overwinnen heb, iets waar ik een oplossing voor mag zoeken!

Het leven gaat je nooit 100% voor de wind. Juist van de mindere momenten leer je en word je sterker. Weeg er niet te zwaar aan als iets niet gaat zoals je had gehoopt of verwacht. Deal met de situatie die zich voordoet.

Je hebt namelijk ALTIJD invloed op het NU. Je hebt invloed op hoe je omgaat met de situatie op DIT moment. Je hebt geen invloed op de toekomst of het verleden.

Stop met vasthouden aan hoe het geweest had kunnen zijn als je ….. wel/niet had gedaan of gezegd. Nogmaals: het verleden kun je niet veranderen. Richt je aandacht op het NU. Hoe kun je NU op de beste manier met de huidige situatie omgaan? 🔥

Zet je oogkleppen af en zie dat er meerdere mogelijkheden zijn. Er is geen man overboord als dingen anders lopen dan je had verwacht.

Heb je een bepaald doel in je leven? Weet dan dat er meerdere wegen zijn om je doel te behalen. Vaak zie je nog niet welke wegen er mogelijk zijn voor je. Tegenslagen laten jou zien welke andere manieren er zijn. Althans, als je ze op die manier bekijkt, ervan leert en doorzet.

Tegenslagen zijn er ook om jou op de proef te stellen: hoe graag wil je dit écht? Is jouw drive om je doel te behalen groot genoeg? 🤷‍♀️

Ga tegenslagen zien als leermomenten. Wat mag ik hiervan leren? Welke andere wegen opent dit voor mij? Wat heb ik te doen om deze tegenslag te overwinnen en dichterbij mijn doel te komen?

Wil je iets echt heel graag én past het bij wie je bent? Dan lukt het je. Ongeacht hoeveel tegenslagen op je pad komen. 🙏

‘’Obstacles are detours in the right direction’’

P.S. Wil jij kans maken op een gratis Call to Freedom sessie (t.w.v. 125,-) ? Tijdens de call bekijken we samen wat je verlangen is, onderzoeken we wat je tegenhoudt en ik geef je tips hoe je in beweging komt, zodat je met vertrouwen stappen kan zetten richting datgene wat jij écht wilt. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Er is elke twee weken plek voor 2 dames.
kleiner foto

Marit Molenaar

Reislustige, avontuurlijk ondernemer! That’s me! 🙋🏼‍♀️

Het is mijn missie om jonge, ambitieuze vrouwen te helpen die onzeker zijn over de toekomst en het ‘is dit het nou’ gevoel ervaren. Ik help je met doorbreken van je negatieve gedachten en de kracht in jezelf te ontdekken zodat jij vol vertrouwen keuzes maakt vanuit je hart en datgene gaat doen wat jij écht wilt. 

Let’s connect 👇

Wil je automatisch mijn komende blogs in je mail ontvangen? Meld je hieronder dan aan voor mijn gratis nieuwsbrief.

Lees hier meer blogs:

Wil je mijn toekomstige blogs automatisch in je mail? Meld je hieronder dan aan voor mijn gratis nieuwsbrief!

Vol inspiratie over mindset, doen wat jou gelukkig maakt en je dromen realiseren!

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens mijn privacyverklaring.

Scroll naar top