Ga ik dit echt delen?

IMG

Openheid en eerlijkheid zijn belangrijk voor mij. Ik weet namelijk dat alle struggles die ik doormaak (en gelukkig weer oplos), ook struggles kunnen zijn waar jij tegenaan loopt.

En aangezien het mijn missie is om jou te helpen in het ontdekken en vooral realiseren van je dromen, zie ik het als een plicht om mijn persoonlijke journey met jou te delen.

Ik twijfelde om deze persoonlijke blog met jou te delen, maar ik vertrouw erop dat jij hier op jouw manier waarde uit kunt halen en dat is waarvoor ik het doe!

Afgelopen twee maanden had ik regelmatig wat momenten dat ik wat minder lekker in mijn vel zat, vooral business wise had ik niet heel veel inspiratie (wat ik normaal wel heb!) en stroomde het voor mijn gevoel niet lekker.

Ik kon er niet precies de vinger opleggen wat het was. Het was niet dramatisch, maar wel erg middelmatig. Als ik aan iets een hekel heb, is het middelmatig leven 😉. Daar neem ik inmiddels geen genoegen meer mee.

Ik wist dus dat mij ‘iets’ te doen stond om mezelf weer op te krikken. Ja, je leest het goed. IK had iets te doen om mezelf op te krikken. Niet iemand anders. Ik ben namelijk verantwoordelijk voor mijn eigen leven.

Maar stiekem was ik ook een tikkie lui. We zijn heerlijk op reis met de camper en de gedachten ‘het is toch wel prima zo’ schoot regelmatig door mijn hoofd.

Au.. Ik betrapte mezelf meerdere malen op deze gedachten en dacht gelijk: Nee Marit, je neemt geen genoeg meer met een ‘best prima’ leven! Dat is één duidelijke afspraak die je met jezelf hebt gemaakt 1,5 jaar geleden.

Werk aan de winkel dus! Ik zei tegen mezelf: ‘’Hup zet jezelf in de actiemodus, check in waar je behoefte aan hebt en kom uit je luie stoel.’’

Al een lange tijd zat een bepaalde intuïtieve coach in mijn gedachten. Wat leek het mij tof om van haar te leren hoe ik nog meer vanuit mijn intuïtie kan leven. De tijd om het te doen was telkens nog niet rijp. Althans, zo voelde het.

Tot dit moment: ik kwam ‘toevallig’ weer op haar website een maand geleden en zag de tekst staan: ‘dat je dit leest is geen toeval, je bent hier met een reden’.

Dat sloeg de spijker op zijn kop. Ja ik was daar met een reden! Hup, invullen dat kennismakingsformulier en zodra we met elkaar belde wist ik het 100% zeker, dit moet ik doen!

Ik heb nooit moeite gehad met investeren in mezelf. Tot nu toe zijn namelijk alle invetseringen het meer dan waard geweest en hebben deze investeringen mij altijd meer geluk, vrijheid en geld opgeleverd.

Juist bij het investeren van een groot bedrag gaat er bij mij een knop om. Iets in mij zegt dan dat ik er alles uit moet halen wat erin zit, daar doe ik dan mijn uiterste best voor en levert mij zoveel groei op!

Inmiddels werk ik nu drie weken samen met mijn nieuwe coach en merk ik dat het inderdaad de juiste keuze was! Ik zit weer vol inspiratie en voel dat er een nieuwe fase aankomt!

Ik ben alles behalve een ‘zweefteef’. Ik hou ervan om mindset en intuïtie praktisch te maken. Je kunt namelijk 1001 dingen lezen en horen over een bepaald onderwerp, maar als je het vervolgens niet kan toepassen op je leven, heb je er in mijn ogen niets aan.

Waarom is mindset en intuïtie (gevoel) nou zo belangrijk?

Ik geloof er heilig in dat alle antwoorden die jij wilt hebben, al in jou zitten. Maar je hoort ze niet OF durft er niet naar te luisteren, omdat je innerlijke criticus (negatieve gedachten) de overhand neemt.

Je bent bang voor de mening van anderen.

Je bent bang dat je niet goed genoeg bent.

Je bent bang dat datgene wat je wilt niet voor jou is weggelegd, dat het je toch niet gaat lukken.

En zolang jij die gedachten blijft geloven, verandert er niets.

Gedachten zijn slechts gedachten en niet de waarheid.

Jij bent de leider van je leven en het is zaak dat je leert om je gedachten te observeren in plaats van jezelf ermee te identificeren.

Laatst hoorde ik een geweldige metafoor die 100% aansluit bij mijn methode uit het Own Your Power programma waarbij ik jou help om te ontdekken wie je bent, waar je hart sneller van gaat kloppen en hoe je stap voor stap je droom(leven) waarmaakt.

De metafoor gaat als volgt: Als je je woning gaat schilderen, wat doe je dan eerst? Kun je gelijk schilderen of gaat er nog iets aan vooraf? Yes,  eerst ga je de muren schoonmaken en schuren of het behang er af trekken. Je gaat eventuele gaten afdichten en vervolgens alle randen heel precies afplakken met schilders tape. Het voorwerk duurt vaak lang en je ziet niet gelijk resultaat. In mijn ogen zijn dit de rotklusjes en de taken die ik liever oversla.

Pas als het voorwerk af is kun je gaan schilderen en zie je eindelijk het mooie resultaat waar je naar uitkeek. Als je het schuren en afplakken (rotklusjes) overslaat, kun je wel schilderen, maar is het eindresultaat niet wat je er van verwachtte. Er blijven hobbels en oneven heden zichtbaar, waar je elke dag weer tegenaan moet kijken.

Dan nu de vertaalslag naar mijn methode.

In het Own Your Power programma gaan we ook eerst alle oneven heden wegschuren:  je wordt je bewust van alle belemmerende gedachten die je nog in de weg zitten en je leert hoe je deze blijvend uit de weg kan ruimen. Je versterkt het vertrouwen in jezelf. Je bouwt aan een ijzersterke innerlijke fundering.

Pas daarna gaan we stappen vooruit zetten en antwoord geven op de vragen:

 • Wie ben ik?
 • Hoe ziet mijn ideale leven eruit?
 • Wat vind ik mega leuk?
 • Waar ben ik redelijk goed in?
 • Hoe kan ik mijn geld verdienen met datgene wat ik het liefste doe?

We kunnen namelijk wel beginnen met het beantwoorden van die vragen en ik weet zeker dat je er heus antwoord op kan geven. Maar als jij tegen jezelf blijft zeggen dat je het toch niet kan of dat het niet voor jou is weggelegd (negatieve gedachten), dan komt er niets van terecht.

Je bewust worden van je negatieve overtuigingen is niet perse leuk. Dat is schuren en afplakken ook niet. Maar het is wel nodig voor een blijvend positief resultaat.

Ik hoop dat je deze vergelijking begrijpt en inziet dat je de hele ‘wat wil ik’ vraag voor nu mag loslaten en je je eerst mag focussen op je eigen mindset en belemmerende overtuigingen. Dat is dus precies waar ik jou bij kan helpen in het Own Your Power coachprogramma van 3 maanden.

Na het programma:

 • Zet jij met vertrouwen stappen buiten je comfortzone en laat jij jezelf niet meer tegenhouden door gedachten als: ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik kan het toch niet’.
 • Trek jij je niets meer aan van de meningen van anderen en sociale druk vanuit de maatschappij. Je trekt je eigen plan!
 • Voel jij een sterke connectie met je ware ik en haal jij de zekerheid die je nodig hebt uit jezelf. Hierdoor durf je vol vertrouwen 100% je eigen keuzes te maken.
 • Heb jij jouw ‘uit’ knop gevonden. Je weet hoe je volledig tot rust komt, je geniet van de momenten met jezelf en piekert minder over de toekomst of het verleden.
 • Spring jij vol energie uit bed met positieve gedachten. Je zit lekker in je vel en kijkt jezelf aan in de spiegel en denkt: ik ben trots op mezelf! Je haalt weer plezier uit je leven.
 • Leef jij vanuit je hart en zet je dagelijks je talenten in om de wereld een stukje mooier te maken. Je doet dingen omdat jij het wilt, niet omdat het moet.
 • Is de chaos in je hoofd opgelost. Je weet precies wie je bent, waar je hart sneller van gaat kloppen én je hebt de eerste stappen gezet in het realiseren van je droom(leven).

Hoe anderen het programma hebben ervaren:

roos

”Ik startte met het Own Your Power programma omdat ik veel zat na te denken over wat ik nou wilde in mijn leven en twijfelde of mijn leven wel goed genoeg was.

Nu na 3 maanden ben ik veel bewuster van mijn eigen gedachten én krachten. Ik ben ook veel bewuster van de impact die de meningen van anderen hebben op mij. Ik kies nu veel meer ervoor om op mezelf te vertrouwen en om de meningen van anderen niet voor waarheid aan te nemen.

Ik voel me meer mijn eigen persoon. Ik voel ook dat mijn leven meer mijn leven is geworden! Ik durf nu met vertrouwen te kiezen voor datgene wat ik wil. 

Met Marit samenwerken was heel fijn. Ze is erg eerlijk en duidelijk, dat had ik zeker nodig af en toe. Ze windt er geen doekjes om en dat is juist fijn! Ze geeft ook complimenten en laat duidelijk zien waar verbetering zit, maar ook waarin je gegroeid bent. 

Ik raad het programma zeker aan! Je neemt jezelf en je leven onder de loep en dat heel stapsgewijs.”

Roos

lisa

”Meedoen aan het Own Your Power programma is een keus die mijn leven zó positief heeft veranderd. Ik heb mezelf teruggevonden, ben zelfverzekerder en bewust van mijn gedachtes en de kritische stem in mijn hoofd. Het gevoel bij Marit was direct vertrouwd, ze begreep me, luisterde naar me en gaf me heldere inzichten.

Ik durf weer te dromen en heb het gevoel dat ik genoeg handvatten heb om grote stappen te maken en te werken aan mijn mooiste leven.

Marit staat altijd voor je klaar en je kunt echt alles met haar delen. Ze is eerlijk en waar andere zeggen ‘’wacht nog even, kijk het aan, het komt wel goed.” Vertelt Marit je dat je er NU iets aan kan doen en dat je met uitstellen niet verder komt. Ze kijkt en denkt met je mee en geeft je goede en duidelijke adviezen en aandachtspuntenZe doet dit vanuit haar hart en omdat ze je écht wilt helpen en dit is aan alles te merken!

Ik zou dit traject aan iedereen aanraden omdat het je een boost positieve energie en zelfliefde geeft waar je je hele leven profijt van hebt.”

Lisa

Elke drie weken is er plek voor 3 gedreven deelnemers

Denk jij: HELL YEAH, ik wil dit!? 🙌

Vraag dan gratis en vrijblijvende match call aan via deze pagina of stuur een DM via Instagram @marit.molenaar.

Liefs,
Marit

P.S. Wil jij kans maken op een gratis 1 op 1 Call to Freedom sessie met mij (t.w.v. 125,-)?

We bespreken tijdens de call waar je tegenaan loopt, wat je verlangen is en ik geef direct toepasbare tips mee om in actie te komen richting datgene wat jij écht wilt. Tijdens de sessie denk ik met je mee en stel ik rake vragen om bij jou tot de kern te komen.

Elke twee weken selecteer ik twee vrouwen. De sessie duurt ongeveer 45 minuten.

Enthousiast? Vul dit formulier in en maak kans!

kleiner foto

Marit Molenaar

Reislustige, avontuurlijk ondernemer! That’s me! 🙋🏼‍♀️

Het is mijn missie om jonge, ambitieuze vrouwen te helpen die onzeker zijn over de toekomst en het ‘is dit het nou’ gevoel ervaren. Ik help je met doorbreken van je negatieve gedachten en de kracht in jezelf te ontdekken zodat jij vol vertrouwen keuzes maakt vanuit je hart en datgene gaat doen wat jij écht wilt. 

Let’s connect 👇

Wil je automatisch mijn komende blogs in je mail ontvangen? Meld je hieronder dan aan voor mijn gratis nieuwsbrief.

Lees hier meer blogs:

Wil je mijn toekomstige blogs automatisch in je mail? Meld je hieronder dan aan voor mijn gratis nieuwsbrief!

Vol inspiratie over mindset, doen wat jou gelukkig maakt en je dromen realiseren!

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens mijn privacyverklaring.

Scroll naar top